Coachingsgesprek

Een coachingsgesprek kan helpen bij stressklachten, ziekte, rouw, angsten, conflicten en emoties waar je tegen aanloopt. Het coachingsgesprek wordt gecombineerd met de integrale massage. In het coachingsgesprek is het mogelijk langer te praten over een onderwerp wat jou bezighoudt. Het coachingsgesprek wordt afgesloten met een korte integrale massage.

Loop je tegen problemen aan, heb je last van heftige emoties, ervaar je stress of word je geconfronteerd met verlies? Dan kan het prettig zijn je verhaal te vertellen en samen te kijken welke stappen genomen kunnen worden. Ieder gesprek is vertrouwelijk en wordt niet gedeeld met derden. Dit biedt een veilige bedding waarin je jezelf kunt zijn en er onbevooroordeeld naar je geluisterd wordt. Coaching is gericht op de toekomst, waarbij er gekeken wordt naar de stappen die je nu kunt nemen.

Lichaamsgerichte coaching is een vorm van coaching waarin er tijdens het gesprek contact wordt gemaakt met het lichaam. Overwerkte emoties kunnen opgeslagen worden in het lichaam en klachten geven. Door met aandacht naar de plek toe te gaan, word je je bewust van wat er in jouw lichaam speelt en kan er ruimte ontstaan voor verwerking.

Coaching kan ondermeer worden ingezet bij:

Stressklachten
Stress kun je over een langere of kortere periode opbouwen door ondermeer ziekte, spanningen op het werk, in het gezin, in een relatie, slechte organisatie of teveel hooi op je vork nemen. Stress kan in een bepaalde mate behulpzaam zijn, maar kan in het uiterste geval leiden tot ziekte.

Emoties
Er zijn situaties waarin je tegen emoties kunt aanlopen zoals verdriet, boosheid, angst, schaamte en vreugde. Emoties kunnen je in de weg gaan zitten als ze blokkerend werken, extra angst oproepen en je niet meer weet hoe je met jouw emoties moet omgaan.

Problemen
De coaching kan ook worden ingezet bij het oplossen van problemen. Hoe kun je anders kijken naar een situatie waarin je bent beland, welke wegen zijn er die je niet meteen meer zelf ziet. Dit kan zich voordoen bij ontslag, het niet meer naar de zin hebben op het werk of problemen in de thuissituatie.

Ziekte
Vaak overvalt ziekte je, kan je hele leven veranderen en gaat het een plaats innemen in het leven. Hoe zorg je ervoor dat er ook nog tijd is voor andere dingen in je leven, je werk en je gezin. Hoe ga je om met de mensen om je heen en het proces van ziekzijn.

Rouwverwerking
Bij rouw kan het gaan om het verlies van een dierbare, maar ook om verlies van werk, vriendschap, een relatie of je eigen gezondheid. Bij rouw komen allerlei emoties en gevoelens naar boven: ontkenning, boosheid en marchanderen, depressie en aanvaarding. Rouw is een natuurlijk proces, maar laat vaak diepe sporen na. Het is een proces van loslaten, realisatie, onthechting en ontwikkeling.

Coaching