Integrale massage

Wanneer een integrale massage

Integrale massagetherapie is uitermate geschikt voor het verminderen van stressklachten, een burn-out en daaraan gerelateerd fysiek ongemak, zoals vermoeidheid, rugpijn, pijn in de nek en schouders, stijve spieren en hoofdpijn. De massage is bevorderend voor een betere doorbloeding van het lichaam, het verminderen en verlichten van spanningsplekken, maar geeft ook meer balans in het gehele lichaam. De integrale massage wordt ontspannend afgesloten met een massage van de benen en voeten.

De spanningen hebben zich door bijvoorbeeld ziekte, maatschappelijke en sociale druk, dagelijkse werkzaamheden, of onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden, in het lichaam vastgezet. Meestal ben je er niet bewust van dat fysieke klachten ook vaak ontstaan zijn door emotionele disbalans. De massage is gericht op het ontspannen, het loslaten en kijken naar hoe het nu werkelijk met je gaat. Tijdens de massage wordt het hele lichaam gemasseerd. Het geeft ontspanning, rust en aandacht voor jezelf.

Behandeling en verlichting van ondermeer:
* Chronische spanningen of klachten
* Burn-out
* Emotionele problemen
* Vermoeidheid
* Hoofdpijn
* Stressgerelateerde lichamelijke klachten, zoals schouder-, rug- en nekklachten

Resultaten:
* Rust en ontspanning
* Beter in je vel zitten
* Minder ver van jezelf af komen te staan
* Loslaten van blokkerende emoties
* Kijken naar patronen en daaraan gerelateerde spanningen
* Stilstaan en voelen hoe het nu echt met je gaat
* Afname van lichamelijke klachten

Wat is integrale massage

Een integrale massage is een behandeling van ondermeer stressklachten, burn-out, emotionele disbalans en daaraan gerelateerde lichamelijke klachten.

Bij een integrale massage wordt de behandeling holistisch ingezet. De massage richt zich op zowel het fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspect. Een stressgerelateerde klacht staat bijvoorbeeld nooit op zichzelf en kan ontstaan en in stand worden gehouden door mentale en emotionele problemen. Daarom wordt er uitgegaan van het gehele lichaam en worden andere delen van het lichaam meegenomen tijdens de massage.

In de eerste behandeling wordt er een intake gesprek gehouden en bekeken op welke plekken er in het lichaam blokkades zijn ontstaan. En wat de oorzaken hiervan kunnen zijn. Er wordt ook gekeken naar de achtergrond van de spanningen en hoe je dit kunt doorbreken.

Wat is de uitwerking van een behandeling

Tijdens de integrale massage werken we in overleg naar de kern van de klacht. Vervolgens wordt het deel van het lichaam behandeld waar de oorsprong van de klacht zich bevindt, waarna de spanningen kunnen worden losgelaten. Integreren betekent letterlijk ‘opnemen in het geheel’. De spanning die op een bepaalde plek in het lichaam vrijkomt, wordt opgenomen in het geheel, door een ander gebied in het lichaam mee te masseren. Als er contact wordt gemaakt met een spanningsplek (vaak een ”knoop”), kan de vrijgekomen energie verdeeld worden over het lichaam en worden geïntegreerd en verwerkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het proces van het kijken naar (onbewust) opgeslagen spanningen kan spannend en confronterend zijn. Besef dat je in dit proces echter grote stappen kunt nemen naar een betere balans en vermindering van klachten.

Het loslaten van de spanningen, werkt door in het gehele lichaam. Veel cliënten ervaren dat zij zich meer in het lichaam voelen zitten, beter kunnen loslaten en ervaren ook hoe zij zich werkelijk voelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Na de eerste sessie en de daarop volgende sessies, overleggen we hoeveel behandelingen er nodig zijn. In de regel geven 3 tot 5 behandelingen een stapsgewijze vermindering van de klachten.

 relaxation-684716_1920