Integrale massage

Wanneer een integrale massage

Integrale massagetherapie is uitermate geschikt voor het verminderen van spanningsklachten en fysiek ongemak, zoals stress, vermoeidheid, rugpijn, pijn in de nek en schouders, stijve spieren en hoofdpijn. De massage is bevorderend voor een betere doorbloeding van het lichaam, het verminderen en verlichten van spanningsplekken, maar geeft ook meer balans in het hele lichaam.

De spanningen hebben zich door bijvoorbeeld maatschappelijke en sociale druk, dagelijkse werkzaamheden, of onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden, in het lichaam vastgezet. Meestal ben je er niet bewust van dat fysieke klachten ook vaak ontstaan zijn door emotionele disbalans.

De massage is ook gericht op het totaal ontspannen en het loslaten van de drukte van alledag. Tijdens de massage wordt het hele lichaam gemasseerd. Het geeft ontspanning, rust en aandacht voor jezelf. Het is goed om jezelf te resetten en spanningen los te laten.

Wat is integrale massage

Loop je al lang rond met vage klachten of terugkerende klachten aan de rug of bovenbenen? Een integrale massage is een goede behandeling van ondermeer stressklachten, emotionele disbalans en lichamelijke klachten.

Rugpijn, schouderklachten, nekpijn en veel andere pijn, zijn geen fijne klachten om lang mee door te lopen. In een behandeling wordt er met diepe druk een knoop (triggerpoint) behandeld. Daardoor verdwijnt de knoop en ontstaat er weer ruimte in de spier. Veel klanten ervaren het gevoel dat er ruimte ontstaat en dat bewegen makkelijker gaat. Een grote opluchting!

Bij een integrale massage wordt er niet alleen naar de bestaande klacht gekeken. Een klacht staat nooit op zichzelf en kan ontstaan en in stand worden gehouden door mentale en emotionele problemen. Daarom wordt er uitgegaan van het hele lichaam en andere delen van het lichaam meegenomen tijdens de massage.

Schouderklachten door onderliggende frustraties, rugklachten door onverwerkte gebeurtenissen in het verleden zijn geen uitzondering. Zo kun je iets “over je schouders gooien” of “de rug toekeren” maar is dat toch niet helemaal gelukt.

In de eerste behandeling wordt er daarom bekeken op welke plekken in het lichaam blokkades zijn ontstaan. En wat de oorzaken hiervan kunnen zijn.

Wat is de uitwerking van een behandeling

Tijdens de integrale massage werken we in overleg naar de kern van de klacht. Vervolgens wordt het deel van het lichaam behandeld waar de oorsprong van de klacht zich bevindt, waarna de spanningen kunnen worden losgelaten. Integreren betekent letterlijk ‘opnemen in het geheel’. De spanning die op een bepaalde plek in het lichaam vrijkomt, wordt opgenomen in het geheel, door een ander gebied in het lichaam mee te masseren. Als er contact wordt gemaakt met een spanningsplek (vaak een ”knoop”), kan de vrijgekomen energie verdeeld worden over het lichaam en worden geïntegreerd en verwerkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het proces van het kijken naar (onbewust) opgeslagen spanningen kan spannend en confronterend zijn. Besef dat je in dit proces echter grote stappen kunt nemen naar een betere balans en vermindering van klachten.

Een integrale massage kan zowel zacht als hard, met veel druk, gegeven worden. Dit wordt besproken en afgestemd op jou als persoon.

Het loslaten van de spanningen, werkt door in het gehele lichaam. Het geeft een gevoel van bevrijding, opluchting en een vaak blijvende vermindering van de klacht. Je zult je vitaler, opgewekter en prettiger voelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Na de eerste sessie overleggen we hoeveel behandelingen er nodig zijn. Een sessiereeks bestaat uit ongeveer 3 tot 5 behandelingen.

Integrale massage combi coachingsgesprek

De integrale massage kan in een behandeling worden gecombineerd met een coachingsgesprek.

Integrale massage combi voetreflexmassage

De integrale massage kan in een behandeling worden gecombineerd met een voetreflexmassage.

Intake gesprek

Tijdens de eerste sessie wordt er een intake gesprek gehouden, zodat de integrale massage wordt afgestemd op bestaande klachten en wensen.

Vergoeding

De integrale massagetherapie wordt middels de aanvullende verzekering via de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Lees hier meer over bij tarieven. De behandeling wordt ingediend als een natuurgeneeskundige behandeling. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

relaxation-684716_1920