Massagevormen

Vijf massagevormen

Tijdens de integrale massagetherapie worden er vijf verschillende massagevormen toegepast. De massagevormen worden met elkaar gecombineerd en afgestemd op jou als persoon.

Klassieke massage

De klassieke massage, ook wel Zweedse massage, geeft ontspanning aan het lichaam als geheel. De massage bestaat onder andere uit het strijken, schudden en kneden van het lichaam. De huid, spieren en weefsels ontspannen. De klassieke massage is bevorderend voor de bloeddoorstroming, het zelfhelend vermogen en het contact maken met het lichaam. De technieken uit de klassieke massage vormen de basis van de integrale massage.

Dynamische massage

De dynamische massage kan zowel zacht als dynamisch worden toegepast. Het lichaam wordt geschud en gewiegd. De pulsaties stimuleren het proces van het loslaten van spanningen van meer mentale aard en zorgen er ook voor dat je je meer als een geheel voelt.

Stretchings en strekkingen

Stretchings en strekkingen hebben een activerende uitwerking op het lichaam en de gewrichten. Het vitaliseert en het activeert de doorstroming van energie. Het geeft een bewustwording van ruimte in het lichaam. Ingekorte spieren krijgen meer ruimte en de massage heeft een weefselversterkende uitwerking.

Pulsen en schudden

Door het pulsen en schudden van het lichaam kunnen spanningen makkelijker worden losgelaten. Het zorgt voor een diepere ontspanning van binnenuit en helpt om weer in contact te komen met het gevoel.

Diepe druk en bindweefselmassage

Stap voor stap wordt er met diepe druk gewerkt naar de kern van de klacht. Als er contact is gemaakt met dat deel dat zich vastgezet heeft in het lichaam, kan de spanning in deze plek worden losgelaten. Het bevordert het herstel van (diepere) spanningen en klachten en activeert het zelfhelend vermogen. Het loslaten geeft een gevoel van opluchting en bevrijding.

Accessoires praktijkruimte