Zwangerschapsmassage

In de praktijk wordt zwangerschapsmassage aangeboden als een specialisatie van de integrale massage. Ook tijdens een zwangerschap kun je last krijgen van ondermeer angst- en stressgevoelens. Massage is dan een goede manier om terug bij jezelf te komen en de stressklachten beter aan te kunnen. Zwangerschapsmassage zorgt voor een betere bloedcirculatie, soepelere spieren, verminderde rugpijn en bekkenklachten, een betere nachtrust en verminderde stress.

Tijdens de zwangerschapsmassage lig je op een aangepaste massagetafel waardoor je ontspannen op je buik kunt liggen en je het gewicht van de buik niet voelt. Tijdens de massage is er ook behandeling mogelijk van bijvoorbeeld bekkenproblemen, rugklachten, schouderklachten en kramp in de benen.

Tijdens de eerste 3 maanden kan er geen massage gegeven worden. De massage kan tot het eind van de zwangerschap gegeven worden. Bij complicaties tijdens de zwangerschap raad ik je aan voorafgaand aan de behandeling te overleggen met je verloskundige of arts.