Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage zorgt voor een betere bloedcirculatie, soepelere spieren, verminderde rugpijn en bekkenklachten, een betere nachtrust en verminderde stress bij zwangere vrouwen. De massage zorgt bovenal voor rust en ontspanning voor jou en je ongeboren kindje. Je kunt even de zorgen en drukte van alledag loslaten en op een mooie manier stilstaan bij jouw zwangerschap. Omdat er tijdens de massage het gelukshormoon endorfine vrijkomt, zal jouw ongeboren kindje zich ook prettig voelen. Je zult in de laatste maanden van jouw zwangerschap merken dat wanneer er tijdens de massage contact ontstaat met jouw kindje, hij of zij rustiger of juist drukker wordt.

Waarom een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage werkt ontspannend en verlichtend. Een aantal uitwerkingen van deze massage zijn:

  • betere hantering van stress voor de bevalling
  • beter en dieper (door)slapen
  • vermindering van rugpijn, bekkenpijn, schouder- en nekklachten
  • ontspanning van benen, voeten, armen en handen
  • soepelere spieren
  • betere bloedsomloop
  • beter in je vel zitten
  • tijd voor jezelf en een bijzonder contact met jouw ongeboren kind

Tijdens de massage worden de rug en bekken, benen, voeten, armen, handen, hoofd, nek en schouders gemasseerd. De nadruk van de behandeling ligt op het ontspannen. Daarnaast kan de zwangerschapsmassage worden ingezet op de behandeling van ondermeer rugklachten, heupklachten of schouderklachten.

De zwangerschap is een bijzondere periode in jouw leven. Door de massage kun je ontspannen, stilstaan bij jezelf en jouw kindje en klachten laten verminderen. Er is alle ruimte voor het stilstaan bij emoties. De massage wordt altijd afgestemd op jouw wensen en specifieke klachten.

Houd er rekening mee dat de zwangerschapsmassage niet kan worden gegeven tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap (eerste trimester). Als je een punctie hebt ondergaan, kun je de twee weken daaropvolgend ook niet gemasseerd worden. Bij een (eerdere) zwangerschap met complicaties raad ik je aan vooraf te overleggen met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog of een massage kan worden gegeven.

img_2099

Zwangerschapsmassagetafel

Voor optimaal comfort, wordt er gebruik gemaakt van de zwangerschapsmassagetafel. Bij de buik en de borsten zitten uitsparingen, waardoor je goed ligt en beter kunt ontspannen. Met behulp van kussens wordt gezocht naar de houding waarin jij je het meest ontspannen voelt.

Intake gesprek

Tijdens de eerste sessie wordt er een intake gesprek gehouden, zodat de zwangerschapsmassage of postnatale massage wordt afgestemd op eventueel bestaande klachten en wensen.

Massage na de bevalling

Ook na de bevalling kun je terecht voor een massage. De postnatale massage geeft, net als de zwangerschapsmassage, ontspanning, rust en aandacht voor jezelf. Het is goed om jezelf te resetten en alle spanningen na de bevalling los te laten. Ik raad je aan pas langs te komen voor een behandeling als je weer voldoende hersteld bent.

Zwangerschapsmassage